Gezicht

MicroNeedling

Bij micro needling wordt er, door middel van de Dermapen, fijne naaldjes gebruikt om de lederhuid licht te perforeren. Doordat dit kleine beschadigingen in de huid maakt wordt de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en tevens dikker.

Microneedling

Hoe werkt deze behandeling?

Er zijn verschillende apparaten op de markt met deze ‘naaldtechniek’. Bij ultraclinic maken wij gebruik van de Dermapen. Hierdoor komen de naaldjes verticaal in de huid door middel van vibratie. De Dermapen bevat 12 naaldjes. We kunnen hiermee het hele gezicht behandelen. De diepte waarmee de naaldjes de huid perforeren varieert van 0,2 mm tot 2,5mm.

Bij deze paramedische behandeling wordt gebruik gemaakt van naaldjes. De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd, zodat deze vrij is van onder andere bacteriën. Voor de nazorg is het belangrijk dat de huid enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Resultaat en bijwerkingen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het effect van de behandeling niet direct zichtbaar. De huid moet collageen en elastine aanmaken en dit kost nou eenmaal tijd. Dit proces kan dan ook wel een paar maanden duren en vraagt bovendien vaak om meerdere behandelingen. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler. Hierdoor bouwt uw eigen lichaam na de behandeling een mooie egale huid op!

Onze Micro needling behandelingen resulteren in:

  • Een gladdere en frissere huid
  • Fijnere poriën
  • Minder rimpels en fijne lijntjes
  • Verbetering van de huidstructuur
  • Vermindering van pigmentvlekken
  • Opvulling van (acne)littekens
  • Vervlakking van operatie- of traumatische littekens
  • Vermindering van couperose

Na de behandeling kan de huid er rood uit zien. Dit effect kan tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een cool pack en een verzorgende crème verlichting geven. Echter is dit in de meeste gevallen niet nodig.

Als gevolg van een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, punt bloedinkjes en /of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken snel weer weg.

"Bij ultraclinic maken wij gebruik van de Dermapen. Hierdoor komen de naaldjes verticaal in de huid door middel van vibratie."

Resultaat en bijwerkingen

Wanneer de huid ouder wordt verliest het Hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof en zorgt ervoor dat er collageen in de huid wordt aangemaakt. Collageen zorgt ervoor dat je huid er frisser en jonger uit ziet. Wanneer dit dus minder aangemaakt wordt ziet de huid er minder stralend uit. Daarbij kan een skinbooster helpen! Een skinbooster is een hele dunne filler – de textuur van water – op basis van Hyaluronzuur en wordt met vele kleine prikjes in het te behandelen gebied ingespoten.

Het zorgt niet specifiek voor volume, zoals een doorsnee filler zou doen, maar daarentegen juist voor hydratatie. De huid wordt minder droog en zal er weer stralend uit zien! Hierdoor zullen de poriën van de huid verfijnen en eventuele fijne lijntjes zullen verzacht worden. Daarnaast kan een skinbooster een gunstig effect hebben op acne littekens.

Gebruik en gebieden

Een skinbooster kan worden gebruikt voor het gezicht, maar ook voor andere delen van het lichaam zoals de hals, handen en decolleté.

Voor een zo mooi mogelijk resultaat moet een skinbooster behandeling een aantal keer herhaald worden. Wij raden aan om 3 behandelingen in 1 maand te ondergaan voor het best haalbare resultaat! Na afloop zal er met de arts overlegd worden wanneer u terugkomt voor een onderhoudsbehandeling. Het algemene advies hiervoor is 1 behandeling per 6 maanden.

Microneedling

Kosten

Micro needling
Per behandeling
Gezicht€ 125
Gezicht + hals€ 135
Gezicht + hals + decolleté€ 145
Micro needling + peeling
Per behandeling
Gezicht€ 145
Gezicht + hals€ 160
Gezicht + hals + decolleté€ 175